Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hantle.

Querenair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym zakupić hantle, jestem początkującym czyli wcześniej nie ćwiczyłem hantlami.

I chciałbym się was zapytać ile kg na początek będzie najlepiej ? 5 kg czy 7,5 ? bo 10kg podniosę ale jest nie komfortowo.

A chodzi mi tutaj bardziej czy opłaca się ćwiczyć na początek cięższymi czy ciut lżejszymi ?

@ Co myślicie o tym :

http://allegro.pl/ma...2074500981.html

lub

http://allegro.pl/promocja-hantel-zestaw-hantle-1x11-5kg-hantla-x3-i2066802036.html

songalivev2.png

Opublikowano

Zacznij od tylu że swobodnie będziesz podnosił ten ciężar czyli max te 5kg .

Rób na początku przez dzień np dwie serie po 20 na rękę .

Głównie liczy się systematyka i chęci .

Opublikowano

2x20 to raczej mało.

I przecież możesz kupic Hantle do których możesz sobie większać lub zmniejszać obciążenie kup np 2x po 10Kg i zdejmij sobie żeby mieć po 5 a potem najwyżej dołożysz, po miesiącu lub dwóch.

Opublikowano

Szczerze mówiąc ani te ani te. Po pierwsze gryf weź sobie obciążenie nie powlekane żadnym gównem, wiesz co masz w środku i wiesz ze się nie rozwali na pół, a po drugie ten gryf z gumą nie jest wcale taki super. Wolałbym sobie dołożyć trochę jeszcze kasy i kupić porządniejsze hantle.

Ja mam coś podobnego http://http://allegro.pl/hantle-zeliwne-xylo-hantel-10-kg-rekawice-d6-i2061803914.html do tego i są zajebiste.

Opublikowano

Jeżeli kupisz porządny gryf to możesz dokładając hantle. Pamiętaj ze sam gryf waży około 2 KG trochę mniej. Kupuje sie 2 hantelki czyli jeżeli chcesz miec na jednym hantlu obciążenie 10 KG to musisz kupić 20KG obciążenia. jeżeli chcesz mieć na 2 hantle po 5 KG to musisz wiadomo kupić 10 kg czyli wyjdzie ze z jednej strony 2,5 KG plus waga gryfu.

Najlepiej iść do sklepu sportowego i kupić tam gryf i obciążenie bo wiesz na czym stoisz gryf możesz złapać w rękę i zobaczyć czy ci się trzyma dobrze w łapie jak i nie ślizga.

Te hantle co podałeś są rzeczywiście tandetne. Nie wiadomo ile potrzymają.

Jeszcze jedno. Zalezy jaki trening chcesz trenowac w tedy dobiera sie cieżary.

Trenuj sobie na siłe to jedziesz duze ciezary mniejsza liczba powtórzeń.

Opublikowano

UP.

Ty chyba nie masz o tym pojęcia zielonego .

Na co jak nie na siłę trenuje na inteligencję ?

Nie trenuje się że bierzesz 5 razy ledwo ledwo 10 kg tylko 5 ale 20 powtórzeń spokojnie .

Bardziej liczy się systematyczność bo większe efekty masz jak na spokojnie ćwiczysz spokojnie niż

raz na jakiś czas będziesz brał szczyt swoich możliwości 5 razy .

Opublikowano

ja ćwiczę tak: jeden hantel po 80 kg na jedną rękę 100 razy w ciągu 3 min. I tak przez 1 godz dziennie ;) czyli 2 godziny na 2 ręce. Mam śr. ramienia 128 cm.

Ważę 240 kilo. Mam 120 cm wzrostu. Codziennie biorę po 3 kilo stejków, ale nie takich biedronkowych tylko takich hardkorowych

Polecam

Marcin z Czarnobyla

76561198034810506.png

Opublikowano

UP.

Nie trenuje się że bierzesz 5 razy ledwo ledwo 10 kg tylko 5 ale 20 powtórzeń spokojnie .

Bardziej liczy się systematyczność bo większe efekty masz jak na spokojnie ćwiczysz spokojnie niż

Najwidoczniej ty się nie znasz. Są treningi na Siłę na masę i czas na regeneracje jak i na rzeźbę. każdy trening jest inny. Ajm sorry taka prawda poczytaj i się wypowiadaj i szczerze. To lepiej podnieś 10 KG 5 razy a prawidłowo technicznie niż pomachać hantlem 5 KG ze 20 razy na jedna serie a błędnie bo ci dupa wejdzie i jeszcze można nabawić się kontuzji. Przykro mi ale taka prawda.

Opublikowano

Kup sb 2 hantle po 10 kg ;x nie musza byc firmowe jakies czy cos .. bo to tylko chodzi o ciezar ;x i ten zeby mozna bylo je rozkrecic np z 10 zrobic 8 itp ;]

Opublikowano

UP.

Oj ktos tu zielony w temacie , machanie lekkimi hantelkami to sie robi jak sie jest dzieckiem albo na aerobiku. Sa rozne treningi silowe , masowe , rzezba itp. Kazdy trening czy tam cykl ma swoj rozklad i systematycznosc. Na rzezbe sie robi duzo powtorzen ale zeby rzezbic trzeba miem mase i sile. Ktore niestety sie dobija duzymi ciezarami mala iloscia powtorzen . Np. robisz sobie serie 12-10-8 ew. 6. Albo 14 w dol . Ciezar w rece trzeba czuc aby wykonac prawidlowo cwiczenie a nie machac jak patykiem po 40 razy i bujac sie z tym jak rezus bo nie czujesz tego. Jak moj znajomy sobie kupil hantelki 5kg i sie chwali ze rob serie po 50 ...

A co do tematu najbardziej polecam sportowy sklep kupic fajny gryf oddzielny kupic sobei tarcze 2x5 2x2.5 i 2x1.25 .

@Dolar szybszy pff :P

wakow9.png
Opublikowano

Zależy tez na co ? chcesz robić Biceps tylko ? Masz hantelki to ćwicz kilka grup bo hantelki na to pozwalają. Na biceps dasz rade podnieś 10 razy go ?

Opublikowano

ja ćwiczę tak: jeden hantel po 80 kg na jedną rękę 100 razy w ciągu 3 min. I tak przez 1 godz dziennie ;) czyli 2 godziny na 2 ręce. Mam śr. ramienia 128 cm.

Ważę 240 kilo. Mam 120 cm wzrostu. Codziennie biorę po 3 kilo stejków, ale nie takich biedronkowych tylko takich hardkorowych

Polecam

Marcin z Czarnobyla

Nie kłam przy takich parametrach możesz machać łapą jedząc tylko i wyłącznie kotlety z chleba popijając w przerwach miedzy seriami czerwonym mr maxem.

Opublikowano

Hantle ważące 10% masy ciała, pakuj dopóki nie poczujesz, że nie możesz. Facet od WFu mi tak mówił i z tego co widzę miał rację :P Możesz spróbować.

Opublikowano

Kurwa, typ ma 12 lat i pomyślał, że zrobi 45cm w bicepsie 5 kg hantlem. W dupę sobie te hantle wsadź, gówno ci da takie machanie. Idź sobie kup karnet na siłownie, poproś gościa, żeby ci plan jakiś ułożył, pokazał co i jak. Ew. napisz na sfd/kfd/body-factory/animalpak, ale jak napiszesz, że chcesz zrobić biceps i masz 5kg hantle, to cię wyśmieją.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Burneiki sie znalazły na tym forum, idz na sfd tam dostaniesz profesjonalną odpowiedź.

po to jest forum albo dzial "pogaduszki" gdyby kazdy tak odsylal do innych forów to nie było działu "pogaduszki"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...